C/ Corts Catalanes, 12
17200 Palafrugell (Girona)
tel 972 30 44 28


Pàgina Principal :::
   
  :::
Menú diari :::
Situació :::

 

Es Niu de Palafrugell al Restaurant Xadó

     

Es Niu, un plat autòcton de Palafrugell, basat en la barreja de productes de mar i muntanya i lligat amb una salsa de sofregit fet amb paciencia.

El Niu
El Niu , és un dels plats més emblemàtics de la cuina de Palafrugell, és un plat que necessita una preparació de més de cinc hores, i que demostra la paciència i dedicació amb que abans es feien les coses del menjar i que s'intenta recuperar.   Als seus inicis el Niu era un plat de quaresma i per tant no portava carn, estava fet amb tripa de bacallà, ou dur, peixopalo i patata. amb el temps es va anar enriqueint, afegint la sepia, el bacallà, les salsitxes, y els ocellets
     

El 2006, el nostre xef Charli Sadiki va anar al IES. Baix Empordà a donar una classe de cuina centrada en el Niu als alumnes del cicle de grau mitjà de cuina i pastisseria, dins els actes de presentació de la campanya d'aquell any.

Posteriorment el dinar de presentació que va reunir a membres del consistori i periodistes es va realitzar al restaurant Xadó

 

Classe de cuina del Niu Classe de cuina del Niu
En els seus inicis el Niu era un plat de quaresma i per tant no portava carn, estava fet amb tripa de bacallà, ou dur, peixopalo i patata. amb el temps es va anar enriquint afegint-hi la sèpia, el morro de bacallà, les salsitxes, i els ocellets.
.
El Niu del Xadó
 
Fer click sobre la imatge per ampliar

Niu de Palafrugell

 
El Niu 2007

Aquí podeu veure el reportatge del programa el escarabajo verde de la 2.
On s'explica com es fa el Niu, i li fan una entrevista a en Charly.

 

 
 

Recomanem que si ens vol visitar, reservi abans.

Per reserves o qualsevol consulta estem al tf. 972304428